Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/tracebd.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3959
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/tracebd.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3959
vi afbeelding

Inzet van video infographics bij leadgeneratie loont!

Inleiding
Consultancy bedrijven opereren in een markt waar het voor klanten lastig is om keuzes te maken, dit omdat een adviesdienst niet tastbaar is en zich moeilijk laat vergelijken. Voor u de opgave duidelijke te maken aan uw toekomstige klant dat u de kennis bezit om zijn vraagstukken op te lossen. Deze blog schets de toegevoegde waarde van video infographics in dat communicatieproces.

Appels en Peren
Veel bedrijven die adviesdiensten verkopen lopen tegen het probleem aan dat zij een niet tastbaar product leveren. Hierdoor is het voor de doelgroep lastig is om verschillen te vinden tussen aanbieder A en aanbieder B. Omdat de klant van vandaag heel veel online research pleegt in zijn zoektocht naar oplossingen voor vraagstukken die op zijn pad komen, ontstaat er een behoefte om snel en duidelijk inzichtelijk te krijgen welke organisatie een geschikte kandidaat is om ondersteuning te bieden. Maar hoe krijgt hij dat inzicht?

Het is druk online
Er is veel informatie online beschikbaar waaruit men kan kiezen. En u bent helaas niet de enige aanbieder die via het net zijn doelgroep probeert te bereiken. En omdat u niet de enige bent zult u dus naast de inhoud ook in uw communicatie het onderscheid moeten maken enerzijds maar ook moeten zorgen dat men uw informatie weet te vinden op het moment dat de klant het nodig heeft. En dat wordt steeds lastiger omdat het steeds drukker wordt en uitingen op elkaar gaan lijken. Is wegblijven dan een optie? Nee! De juiste keuzes maken over inhoud, vorm en communicatiekanaal wel!

Laten we beginnen bij de inhoud. Het is dus aan u om er voor te zorgen dat u duidelijk maakt dat u de kennis in huis heeft om de vraagstukken op te lossen. Kennis is dus hier een sleutelwoord, u dient dus specifieke informatie te delen waar uit blijkt dat u een autoriteit bent op de thema’s die voor de klanten relevant zijn. U leest hier meer over in de blog: ‘Consultants zouden veel meer aan kennisdeling moeten doen’. Wat betreft de vorm, dat online kennis delen dat kunt u natuurlijk op verschillende manieren, whitepapers, blogs, webinars, E-books ectera. Dit wordt veel uitgebreider uitgelegd in mijn whitepaper: ‘Hoe laat ik de inhoud van mijn boodschap aansluiten op het koopproces van de klant?’ Eén vorm wil ik er graag uitlichten, namelijk de video infographic, een krachtig instrument om een onderscheid te maken en op te vallen tussen alle andere vormen en één waarmee u uw boodschap duidelijk over brengt.

Wat zijn video infographics?
Ze worden steeds populairder, maar wat zijn het precies? Infographics zijn grafische voorstellingen van gegevens die complexe informatie weergeven in een makkelijk te verteren formaat. In dit geval is dat formaat video. Video is een zeer krachtige manier om complexe boodschappen te visualiseren door middel van geïllustreerde animaties of life beeld. En helaas is de boodschap die u als consultant probeert overbrengen vaak complex. De combinatie van tekst, afbeeldingen, grafieken, beelden en geluid maakt het echter mogelijk om uw boodschap te communiceren in een echt eenvoudig te begrijpen en onderhoudende manier. En met de populariteit van online video bent u niet alleen in staat om een ​​grote doelgroep te bereiken maar online video is ook uitgegroeid tot een krachtig marketing instrument om exposure te krijgen via internet. Video infographics dient u meer te benaderen als concept dan als een product en moet deel uitmaken van de totale communicatie mix. Het belangrijkste doel is het visualiseren van complexe informatie. Met creativiteit en ideeën zijn er eindeloze mogelijkheden voor ongelooflijke resultaten. Met als belangrijkste resultaat dat u een door u gewenst beeld oproept bij uw (potentiële) klanten. Maar naast het helder en begrijpelijk overbrengen van uw boodschap draagt het inzetten van video infographics ook bij tot een betere vindbaarheid op het internet. Niet onbelangrijk in de strijd om de aandacht. Google rankt videocontent vaak hoger dan tekstuele content.

De betekenis van communicatie is de reactie die u oproept
Video infographics zijn onder andere zeer geschikt wanneer u uw potentiële klanten bewust wil maken van een ontwikkeling die hen gaat raken in negatieve of positieve zin. Het schetsen van kansen of bedreigingen. Het stimuleert de rechter hersenhelft daar waar de intuïtie gevormd wordt. Mensen denken en voelen in beelden. Voor het overbrengen van een boodschap gaat het er namelijk niet om wat u zegt maar vooral hoe u het zegt. Mensen houden van feiten en lijstjes, door de combinatie van aantrekkelijk beeld wordt uw boodschap beter begrepen 75% van de mensen denkt in plaatjes. Mensen onthouden beeld veel beter dan tekst alleen.

U maakt in een paar minuten op een zeer begrijpelijke manier duidelijk wat uw visie of oplossing op een bepaald vraagstuk is. U kunt de video infographic voor verschillende boodschappen inzetten om uw expertise te duiden. U kunt een trend schetsen, een visie delen, een kans onder de aandacht brengen, een oplossing of een aanpak schetsen. Maar u kunt ook een testimonial tonen, een demo geven of een instructie overbrengen. Dit doet u door een persoon in beeld te brengen (life video), of voor een animatie te kiezen of beide. Bekijk hier twee voorbeelden.

De succesvoorwaarden
De video infographic is een krachtig instrument en zeer betaalbaar tegenwoordig, maar ook hier gelden een aantal kritische succesfactoren bij ontwikkeling en de inzet. Ga nu niet direct een videobedrijf bellen om een “bedrijfsvideo” te laten maken. We praten nog steeds over een middel, nadenken over de boodschap is veel belangrijker, zeker als u nieuwe klanten wilt werven. Als u actief leads wilt werven zult u zorg moeten dragen dat het materiaal uitnodigt om in contact te treden. Daarbij moet het een integraal onderdeel uitmaken van alle overige middelen zoals whitepapers, blogs, webinars, round table sessies etcetera. Het moet elkaar als het ware versterken. Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u weten hoe u video infographics effectief in kunt zetten en waar het past in uw totale communicatiemix? Lees dan mijn whitepaper. ‘Hoe kunnen we met video infographics gekwalificeerde leads genereren?’

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/tracebd.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 821 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/tracebd.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 821 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/tracebd.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399